Bronvermelding

Het is niet voor niets dat je bronnen moet vermelden. De lezer heeft op deze manier de mogelijkheid om de bron op te zoeken. Ook voorkom je door het vermelden van bronnen plagiaat. De regels die gelden voor de bronvermelding zijn afhankelijk van de referentiestijl die je moet toepassen. De APA referentiestijl is de meest bekende referentiestijl. Studenten die rechten studeren maken meestal gebruik van de Leidraad voor juridische auteurs. Hieronder zie je een overzicht van de regels die gelden voor de APA referentiestijl.

APA bronvermelding
De APA regels voor de bronvermelding zijn als volgt:
- boek: achternaam, voorletter(s) (jaartal). Boektitel (schuin). Plaats van uitgave: uitgever.
- wetenschappelijk artikel: achternaam, voorletter (jaartal). Titel van het artikel. Tijdschrifttitel (schuin), volume (nummer) (schuin), pagina’s.
- ISBN of DOI: een boek heeft altijd een ISBN en digitale artikelen een DOI. Als je artikelen via internet wilt zoeken is het handig de DOI te weten. Achternaam, voorletter(s), volgende achternaam, voorletter(s), etc (jaartal). Titel van het artikel. Tijdschrifttitel (schuin), volume (nummer) (schuin), pagina’s. doi: zonder punt
- hoofdstuk in een boek: achternaam, voorletter (jaartal). Titel van het hoofdstuk. In voorletter, achternaam, volgende voorletter, achternaam (red.), Titel van het boek (schuin) (pagina’s). Plaats van uitgave: uitgeverij.
-rapport: achternaam, voorletter (jaartal). Titel van het rapport (schuin) (projectnummer indien aanwezig). Plaats van uitgave: onderzoeksbureau.
- internetverwijzingen: achternaam, voorletter (jaartal of n.d.). Titel van het online document (schuin). Verkregen op datum via websitetitel.
*n.d. betekent no date, geen datum. 

Check altijd bij je docent welke referentiestijl je moet hanteren om misverstanden te voorkomen. 

Betaalbare scriptiebegeleiding
 
Voor jouw hbo scriptie of wo scriptie
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn